Leuke picknickplekjes voor ontbijt of lunch

Is het bij ons binnen vol of buiten heerlijk weer? Dan hier een paar tips voor picknick plekjes om onze heerlijke vers bereide broodjes op te eten.

UCR

Links van de Vleeshal is de toegang tot een binnenplein. Hier is de Sterrenwacht gevestigd en hier vind je een buitenlokaal van de UCR. In gezelschap van Franklin en Eleanor Roosevelt kun je hier fijn op de bankjes zitten

Abdijplein

Het binnenplein van de Abdij van Middelburg – het oudste stukje van de stad en het mooiste plein van Nederland – is het heerlijk toeven op de bankjes rond de grote platanen.

Kruidentuin achter de Nieuwe Kerk

Als je hem kunt vinden en hij is open, dan is dit wel echt de ultieme ontbijtplek. Hier verzorgden vroeger de monniken de kruiden. Nu staan ze er nog steeds.

Suikerpoortgang

In de Spanjaardstraat – een prachtige straat in een zeer sfeervolle wijk van Middelburg – kom je op een gegeven moment een verhoogde kruising tegen bij de Suikerpoortgang. Zoek hier een plekje.

Oostkerk

Langs de Oostkerk (ook wel Koepelkerk genoemd) zijn verschillende plekjes te vinden waar je kunt zitten. Maak daarbij een keuze of je bij de oorsprong van het leven of juist bij het einde wil gaan zitten. Voor de liefhebbers.

Blunderput

Waar ooit een A-theater moest verrijzen, is nu een verdiept plantsoentje ontstaan. Er staan een aantal picknickbanken en er is een glijbaan. Geen schaduw hier, dus voor de echte zonaanbieders.

Molenwaterpark

In het nieuwe Molenwaterpark is het heel prettig zitten, in de zon of de schaduw, bij het water of in het gras. Er is ook een speeltuintje.

Singelpark

Langs de vesten van de stad slingert een park zich rond de stad. Sowieso een mooie wandeling. Achter een van de molens staat een picknickbank. Als die bezet is, is er een groot aantal andere bankjes waarop je zou kunnen zitten. Of je gaat lekker in het gras zitten onder een van de bijzondere bomen die in dit park staan.

Buizerdpad

Langs het Buizerdpad in de Veerse Poort (dus wel iets buiten de singel) is een stukje openbaar groen waarop een grote boom staat. Aan een dikke tak hangt een oude autoband. Voor picknickers met kinderen.

Kuiperspoort

In de nauwe straatjes rond de Kuiperspoort staan niet veel bankjes. Achter het conservatorium is wel een kleine speeltuin met een zitje. Heb je toch mooi een van de meest historische stukjes Middelburg meegepakt.

Loskade

Aan de overkant van het water bij het station, aan de Loskade, kun je mooie plekjes vinden als je een doorloopt tot het eind. Hier heb je mooi zicht over het Kanaal en bevind je je aan de voet van een van de meest prominente VOC-gebouwen.